Welkom bij steviazoetstof.be de specialist in Stevia producten!

Stevia kopen

Wilt u weten waar u Stevia kan kopen? Stevia Zoetstof biedt een volledig assortiment aan Stevia producten, in welke vorm dan ook. Stevia is een honderd procent natuurlijke suikervervanger. Doordat het uitermate calorie arm is en vele malen gezonder, is de vraag naar Stevia de laatste jaren enorm toegenomen. Hierdoor wordt Stevia in steeds meer producten gebruikt als suikervervanger. Zo dient Stevia niet alleen meer als vervanger van aspartaam in zoetjes, maar wordt het ook gebruikt in tandpasta, shampoo en chocolade. Daarbij bieden wij ook Stevia boeken en zaadjes, zodat u zelf Stevia kan gaan kweken.

Hieronder vindt u een overzicht van onze stevia producten.

 

Stevia Zoetjes

Stevia zoetjes zijn een goede vervanger van suiker of kunstmatige zoetjes in uw koffie of thee. Het feit dat suiker ongezond is, omdat het veel calorieën bevat, is bij veel mensen bekend. Echter, het gebruik van aspartaam in kunstmatige zoetjes staat ook ter discussie. Wetenschappers (ramazzini) beweren dat aspartaam de kans op kanker verhoogd. Daarbij wordt beweerd dat aspartaam vele bijeffecten veroorzaakt zoals hoofdpijn en slapeloosheid, concentratiegebrek. Stevia zoetjes bevatten geen aspartaam en zijn volledige natuurlijk. Daarbij zijn Stevia zoetjes net zo zoet als kunstmatige zoetjes, dus daar hoeft u het ook niet voor te laten. Stevia Zoetstof biedt Stevia zoetjes in een handige dispenser of in een refill, zodat u het zelf kunt bijvullen.

Stevia vloeibaar

Stevia is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm. Dit wordt ook wel Stevia extract genoemd, aangezien het uit stevia bladeren getrokken wordt. In dit proces worden Stevia bladeren gekookt met onder andere alcohol en water. Door de hoge temperaturen verdampt de alcohol en houd je uiteindelijk vloeibare Stevia extract over. Vloeibare Stevia kan gebruikt worden voor in uw warme en koude dranken, maar bijvoorbeeld ook in de keuken. Wanneer u uw gerechten wat meer smaak mee wil geven, is Stevia vloeibaar een gezonde en natuurlijke keuze. Stevia is ook geschikt voor uitwendig gebruik, daarom zou u ook kunnen gebruiken in bad. Helemaal wanneer u last heeft van acne is Stevia een uitkomst.

Stevia poeder

Stevia poeder is naast Stevia vloeibaar ook een extract van de Stevia plant. Er wordt wel eens geklaagd dat Stevia extracten een bittere nasmaak hebben. Onze Stevia poeder is vrijgemaakt van bittere stoffen en heeft dus geen bittere nasmaak. Hierdoor is het goed te gebruiken in gerechten, smoothies en andere zoetbehoefte gerechten. Daarnaast kunt u Stevia poeder ook gebruiken voor warme en koude dranken. Houd er rekening mee dat Stevia poeder niet in dezelfde hoeveelheid gebruikt dient te worden als suiker. Doordat Stevia vele malen zoeter is dan suiker, volstaat Stevia poeder in kleinere mate. Waar u normaal een 1 eetlepel suiker zou gebruiken, volstaat 1/4 eetlepen Stevia poeder. Voor een uitgebreid omrekentabel van suiker naar Stevia zie onze blog.

Stevia sticks

Stevia sticks zijn heerlijk voor in de koffie of thee.

Stevia Jam

Stevia jam in verschillende smaken. Heerlijke stevia jam voor in de yoghurt,op brood of op een beschuitje!

Stevia Pakketten

Stevia Zoetstof heeft voor u probeer- en voordeelpakketten samengesteld. Mocht u nog niet eerder Stevia producten hebben gebruikt, dan kunt u op een voordelige manier kennis maken met Stevia. Stevia is de 100 procent natuurlijke vervanger van suiker en andere kunstmatige zoetstoffen. Naast dat het geen calorieën bevat, heeft het ook nog eens vele positieve effecten op het lichaam en uw gezondheid. We hebben onderscheid gemaakt in een probeerverpakking, familie verpakking en een voordeelverpakking. Deze bestaan uit Stevia vloeibaar, Stevia poeder, Stevia mintjes en tabletjes. Bent u helemaal nieuw met Stevia en wilt u er graag meer over weten, kijk dan eens bij onze Stevia boeken.

Stevia bladeren

Stevia is ook te verkrijgen in gedroogde Stevia bladeren. Het voordeel van gedroogde bladeren ten opzichte van verse bladeren is het feit dat deze krachtiger zijn. U kunt Stevia bladeren gebruiken voor het zetten van een kopje thee. Stevia heeft verschillende positieve effecten op het menselijk lichaam, zoals onder andere het sneller herstellen van spieren na inspanning en beter bloedsuiker balans. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het drinken van een kopje thee, tegelijkertijd gezond bezig bent. Stevia zoetstof verkoopt ook Stevia zaden en Stevia boeken. Hiermee bieden we u de mogelijkheid zelf Stevia bladeren te kweken. Onze Stevia boeken vertellen u alles wat u moeten weten betreft de Stevia plant.

Stevia tandpasta

Stevia tandpasta is een geheel natuurlijk product, waarbij kunstmatige zoetstoffen worden vervangen door Stevia. Conventionele tandpasta bevat kunstmatige zoetstoffen om de sterke mint smaak wat te verzachten. Biodent is de eerste producent die gebruik maakt van Stevia in haar tandpasta producten. Stevia tandpasta is niet alleen beter doordat het geen kunstmatige zoetstoffen gebruikt, het heeft ook een aantal voordelen. Zo velaagt Stevia de kans op cariës, heeft een antibacteriële werking en helpt het ontstoken tandvlees sneller herstellen. Biodent maakt onderscheid tussen Biodent Basic en Vital. De Basic variant valt qua smaak het meest te vergelijken met standaard tandpasta's.

Stevia boeken

Bent u geïnteresseerd in Stevia producten en wilt u meer weten over de Stevia plant? Koop dan één van onze Stevia boeken. Het boek "alles over Stevia" van Fred de Vries en Elke van der Snoek vertellen u de lange weg die Stevia heeft afgelegd voordat het goedgekeurd werd als product voor de consument. Ze leggen onder andere uit hoe het mogelijk was dat Stevia in Zuid-Amerika al jarenlang werd gebruikt, maar in de Westerse landen jarenlang zijn tegengehouden voor de markt. Een ander Stevia boek dat wij aanbieden is "Stevia en Steviolglycosiden" waar de schrijvers meer ingaan op hetr effect van Stevia op het menselijk lichaam. Tegelijkertijd proberen de schrijvers alle geruchten over Stevia te weerleggen met keiharde bewijzen. Ze komen tot de conclusie dat Stevia enkel positieve uitwerkingen hebben op het menselijk lichaam. Beide Stevia boeken vertellen een andere verhaal en vullen elkaar goed aan.

Stevia kweken

Koop Stevia zaden om uw eigen Stevia planten te kweken. Wanneer u regelmatig gebruikt maakt van Stevia als natuurlijke zoetstof, dan is het wellicht interessant om uw eigen Stevia planten te gaan kweken. U kunt de blaadjes gebruiken tijdens het koken om uw maaltijd wat zoeter te maken, maar ook in uw kopje thee. De blaadjes op zich zijn gemiddeld 30 tot 40 keer zoeter dan suiker. Wanneer de blaadjes gedroogd worden ze nog krachtiger. Als u de Stevia zaden buiten wilt planten, dan is de beste periode het voorjaar, aangezien de Stevia plant gevoelig is voor vorst.

Stevia Chocolade

Villars Maitre was één van de eerste producten die Stevia chocolade ging produceren. Het is alom bekend dat chocolade veel suiker bevat om het die lekkere zoete smaak te geven. Tegelijkertijd is chocolade daarom ongezond. Stevia biedt uitkomst voor de chocolade liefhebbers. Stevia chocolade bevat maar 4 procent suiker, maar behoudt zijn zoete smaak door het toevoegen van Stevia. Hierdoor bevat Stevia chocolade niet alleen veel minder calorieen, maar tast het het gebit ook veel minder aan. Stevia Zoetstof verkoopt Stevia chocolade van het merk Villars Maitre. De repen bevatten 100 gram chocolade en 70 procent cacao met Stevia. Voor de fervente chocolade eters, die met enige regelmaat chocolade eten, zal Stevia chocolade een positieve weerslag hebben op uw gezondheid.

Stevia koekjes

Stevia koekjes voor het stillen van de honger. Gezond en lekker!